Reis door Marokko, 10-daagse tour vanuit Casablanca naar de Sahara

Reis door Marokko, 10-daagse tour vanuit Casablanca naar de Sahara

Casablanca - Hassan II

Reizen in Marokko, 10-daagse tour vanuit Casablanca en de Sahara Hoogtepunten:

 • Een volledig georganiseerde 10-daagse tour om zowel de keizerlijke steden als de Sahara-woestijn te ontdekken
 • Begin in Casablanca en bezoek steden als Rabat, Chefchaouen, Fes, Ourzazate en Marrakech
 • Verblijf in de immense Sahara. Breng de nacht door in een woestijnkamp, inclusief een kameelrit
 • Bezoek de indrukwekkende Kasbah, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, Ait Benhaddou
 • Een korte wandeling door de majestueuze kloven en ervaar het bergleven
 • Rondleidingen in Fes en Marrakech

Privégroepen:

Casablanca, Rabat, Hassan II-moskee, de blauwe stad Chefchaouen, Meknes, Volubilis, oude medina, Sahara-woestijn, Kasbahs, Dades-kloof, Fes, Kasbah Ait ben Haddou, Marrakech, Essaouira , Hoge Atlasgebergte, rozenvallei, Todra-kloof, medina, berberleven, Merzouga-woestijntour., en ontdek het grootste deel van Marokko!

Dwaal door de levendige steden, verken historische ruïnes, wandel door het indrukwekkende Hoge Atlasgebergte, slaap in de overweldigende woestijn onder de sterren.

Deze hele 10-daagse rondreis door Marokko, gecombineerd met Marokkaanse gastvrijheid, levendige kleuren en geuren, zal je dierbare herinneringen bezorgen die je niet snel zult vergeten! we zullen dat allemaal en meer onthullen!

Over deze reis

Dwaal door de bruisende steden, verken historische ruïnes, wandel door het indrukwekkende Hoge Atlasgebergte, slaap in de overweldigende woestijn onder de sterrenhemel.
Reiscode: WT-CODE 9647

*vanaf 1099 €

Interesse, maar er nog niet aan toe een reis te boeken?

Dat is geen probleem. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om updates te ontvangen over reizen in Marokko en informatie over aankomende reizen

 • Reisbeschrijving
 • In het kort
 • Inclusief
 • Exclusief

Dag 1: Aankomst in Casablanca

Welkom in Marokko! Je wordt door ons verwelkomd op de luchthaven van Casablanca en vervolgens naar je hotel in Casablanca gebracht. Hier kun je uitrusten en accommoderen.

Optioneel: bezoek in de middag Hassan II moskee of wandel in de medina van Casablanca.

Casablanca

Dag 2: Casablanca naar Rabat - bezoek de keizerlijke stad

We ontmoeten elkaar in het hotel om 8.30 uur en rijden naar de Hassan II-moskee waar we de cornish van Casablanca verkennen en lunchen.

Dan gaan we verder naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Hier zie je de Hassan-toren en de Oudaya Kasbah, het Mohamed V-mausoleum en de Koninklijke Plaats (optioneel) voordat je incheckt bij jouw Riad of hotel.

Rabat: Kasbah Oudayas in Rabat, Marokko

Dag 3: Rabat naar Chefchaouen - ontdek Marokko's erfgoed

Na het ontbijt gaan we naar de blauwe stad Chaouen, door het Rifgebergte om de stad Chefchaouen te bereiken, bekend vanwege de blauw/witte huizen en blauwe deuren. We zullen genieten van de prachtige panoramische uitzichten en vervolgens de oude medina verkennen die oorspronkelijk een Berberse post was.

Het centrale plein "outa Lahmam" is het hart van Chefchaouen, met de Kasbah (gebouwd in de 18e eeuw), een centrale moskee en cafés met authentieke menu's. De drukke markt is een mix van traditionele Marokkaanse en toeristische gerechten. Overnachting en diner in Chefchaouen.

Chefchaouen blauwe stad in Marokko

Dag 4: Chefchaouen naar Fes - Stadstour van Fes

Na het ontbijt is er vrije tijd om de Medina van Chefchaouen zelfstandig te verkennen. Dan, rond 10.00 uur, rijden we naar Fes door de verbazingwekkende landschappen van het Rifgebergte om de stad Fes te bereiken.

Eenmaal in Fes begint de stadstour van een halve dag door Fes, een verkenningsreis door de Medina waar je de vele verborgen schatten bezoekt die alleen de inwoners van de plaats weten te vinden. Fes was meer dan 350 jaar de hoofdstad van Marokko en is de thuisbasis van de Universiteit van Al Karaouine, de oudste nog in bedrijf zijnde universiteit ter wereld.

Jouw gids neemt je mee naar het Moulay Idriss-mausoleum, de Nejjarine-fonteinen en de leerlooierijen en eindigt met gedenkwaardige foto's van het panoramische uitzicht over de oude Medine van Fes. Check in bij een charmante riad of hotel voor een overnachting en diner.

Dag 5: Fes naar de Sahara-woestijn

Vandaag gaan we naar het grote woestijnland en de Sahara-duinen.

Vertrek naar Merzouga via Ifran, ook wel bekend als het Zwitserland van Marokko. We stoppen bij het bos van Azrou om te kijken naar de apen/barbarijse apen die de cederbomen beklimmen en gaan dan verder via het Midden-Atlasgebergte om de stad Midelte te bereiken; hier stoppen we om te lunchen.

Na de lunch rijden we verder en geniet je van de veranderende woestijnlandschappen, via de Ziz-vallei en zijn kloven om bij Merzouga aan te komen. Eenmaal in de Merzouga-woestijn, ontspan je en geniet je van een muntthee. Diner en overnachting is in een hotel of pension.

Dag 6: Verken de wonderen van de Sahara-woestijn - op de rug van een kameel!

Na het ontbijt gaan we rond de duinen en zien we: de 2 oases van Merzouga, de nomadenlanden, het dorp Khamlia (dorp van de zwarten), de Miffiss-mijnen, de woestijnduinen, de Berber-nomaden, de Tissardmine-oase.

We keren rond 3 uur 's middags terug naar het hotel of pension. Je kunt ontspannen en genieten van een muntthee of genieten van de stilte van de Sahara, voordat je aan een nieuw woestijnavontuur op kamelen begint.

De kamelentocht duurt anderhalf uur en je rijdt door de enorme duinen om de zonsondergang te bekijken en te slapen onder een nomadische tent bij de grote duinen van Erg Chebbi. Diner en accommodatie is in een woestijnkamp.

Dag 7: Nog een dag in de Sahara Woestijn - sandboarden en Berber-pizza

Je kunt vroeg opstaan ​​om een ​​levenslange zonsopgang boven de duinen bij te wonen en met de kamelen terugrijden naar het dorp om een ​​comfortabele warme douche te nemen (dit is optioneel als je een luxe woestijnkamp boekt).

Vandaag ervaar je woestijnactiviteiten; je kunt genieten van een zandduinen-tour met een ervaren chauffeur die je meeneemt op avontuur door de Erg Chebbi-duinen en kun je je uitleven op sandboarden met een professionele gids.

Daarna je geniet van een Berber-pizza in een lokaal restaurant in de stad Merzouga. De middag verblijf je in het hotel. Diner en ontbijt in is Riad of guesthouse.

Sahara Desert of Morocco

Dag 8: van Merzouga naar de kloven - geniet van adembenemende uitzichten

Je ontbijt en ontmoet je chauffeur weer voor een nieuwe dag in Zuid-Marokko, vertrek richting de Todra-kloof.

Deze 300 meter hoge kloof is aan alle kanten ingesloten door verticale kalkstenen kliffen en wordt ook wel de Grand Canyon van Marokko genoemd. Daar heb je genoeg tijd om de kloof te verkennen, van de diepe diepten tot duizelingwekkende hoogten. De charme van Todra ligt in de veranderende kleuren terwijl de zon langzaam van het oosten beweegt naar de zon die er doorheen stroomt en leven geeft aan een enorme verscheidenheid aan kleurrijke fruit-, notenbomen en buitengewone rode rotsformaties.

Stop voor de lunch in een lokaal restaurant en vervolg dan onze reis door de vallei van de Dades-vallei en de Rozenvallei "Valleys of Thousand Kasbah". Overnachting en diner in de kloven van Dades.

Dag 9: Ouarzazate – Kasbah Ait Ben Haddou - Marrakech

Na het ontbijt rijden we door de Dades-vallei richting KalaatMgouna (de rozenvallei) en Ouarzazate. De route door de Dades-vallei is de weg van de duizend Kasbahs en biedt tal van mogelijkheden om de beste foto's van de reis te maken.

We stoppen bij KalaatMgouna, "de rozenstad", om het rozenwater te kopen, waardoor je linnengoed nog lang na je reis lekker zal ruiken, en gaan dan naar het oude huis van de PashaLaglaoui, de Pasha van Marrakech , de Kasbah Taourirt misschien wordt dit wel de eerste werelderfgoed Kasbah die je gaat bezoeken.

Later rijden we om een ​​van de wonderen van Zuid-Marokko te verkennen; de Kasbah van Ait Ben Haddou, een groot versterkt dorp, sinds 1987 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en een site die nog steeds filmmakers en regisseurs van over de hele wereld aantrekt.

Zodra het bezoek is gedaan, stoppen we voor de lunch in een lokaal restaurant voordat we naar Marrakech gaan, door het hoge Atlasgebergte en de prachtige landschappen van de Tichka-pas (2260 meter hoge weg). Aankomst is in de stad Marrakech waar we zullen overnachten. Overnachting en diner is in Marrakesh.

Dag 10: Marrakech begeleide tour - meer cultuur, erfgoed en geschiedenis

Ontmoet je gids en chauffeur in de lobby van het hotel voor een verkennende stadstour met gids door Marrakesh, een reis vol erfgoed, cultuur en geschiedenis.

Verken de rode stad, gesticht in de 11e eeuw door de Almoravidische sultan Youssef Ben Tachafine, Marrakesh wordt de hoofdstad van het koninkrijk; het is verrijkt met geweldige constructies voordat het, onder de Alawieten, een meer ondergeschikte rol kent. Marrakesh, ook wel "de Rode Stad" of "de Parel van het Zuiden" genoemd, is een fascinerende stad.

Het betovert bezoekers met zijn contrasterende kleuren: de okerkleur van de huizen, het groen van het palmbos en de witte met sneeuw bedekte bergen van de Atlas, evenals de opmerkelijke monumenten die op de werelderfgoedlijst staan ​​en de enorme schaduwrijke tuinen. Berbers en Arabieren ontmoeten elkaar hier, de nomaden en bergbeklimmers komen hier samen, de goederen stromen over en het vakmanschap schittert, onder paleizen, casino's, hotels en golven; waardoor het een essentiële aanvulling is op een verblijf van hoge kwaliteit. Marrakech is inderdaad de hoofdstad van Zuid-Marokko!

Bezoek de belangrijkste monumenten van de stad: de tuinen van Majorelle, de Saadian-graven, het Bahia-paleis, het Badia-paleis, de souks en de medina. Geniet vervolgens van een kopje muntthee op een terras met uitzicht op het levendige plein en het kloppende hart van Marrakech; JemaaLafna-plein waar je stadstour door Marrakesh eindigt.

Nb: afhankelijk van uw vluchttijd rijden we u naar het vliegveld van Casablanca of Marrakech voor uw terugreis.

Marrakech city tour morocco

Morocco culture trekking tour

 

Reizen in Marokko, 10-daagse tour vanuit Casablanca en de Sahara Hoogtepunten:

 • Een volledig georganiseerde 10-daagse tour om zowel de keizerlijke steden als de Sahara-woestijn te ontdekken
 • Begin in Casablanca en bezoek steden als Rabat, Chefchaouen, Fes, Ourzazate en Marrakech
 • Verblijf in de immense Sahara. Breng de nacht door in een woestijnkamp, inclusief een kameelrit
 • Bezoek de indrukwekkende Kasbah, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, Ait Benhaddou
 • Een korte wandeling door de majestueuze kloven en ervaar het bergleven
 • Rondleidingen in Fes en Marrakech

Privégroepen:

Casablanca, Rabat, Hassan II-moskee, de blauwe stad Chefchaouen, Meknes, Volubilis, oude medina, Sahara-woestijn, Kasbahs, Dades-kloof, Fes, Kasbah Ait ben Haddou, Marrakech, Essaouira , Hoge Atlasgebergte, rozenvallei, Todra-kloof, medina, berberleven, Merzouga-woestijntour., en ontdek het grootste deel van Marokko!

Dwaal door de levendige steden, verken historische ruïnes, wandel door het indrukwekkende Hoge Atlasgebergte, slaap in de overweldigende woestijn onder de sterren.

Deze hele 10-daagse rondreis door Marokko, gecombineerd met Marokkaanse gastvrijheid, levendige kleuren en geuren, zal je dierbare herinneringen bezorgen die je niet snel zult vergeten! we zullen dat allemaal en meer onthullen!

 • Verblijven: 9 nachten in 3-sterrenhotels, Riads (landelijk hotel) en een woestijnkamp in de Sahara
 • Vervoer: minibus- of 4×4-transfers van en naar de luchthaven en tijdens de reis kameelrijden
 • Volledige escort: volledig begeleid door een officiële, lokale, Engelssprekende gids
 • Genoemde prijs is een indicatie voor een reis met 4 personen
 • Lunches
 • Reisverzekering
 • Drankjes en artikelen van persoonlijke aard
 • Internationale vluchten (we kunnen ze op verzoek boeken)
 • Fooien
 • Extra verblijven voor of na de reis, hoewel deze ook bijgeboekt kunnen worden
Klant
Recensies
 • star rating  Hassan our tour guide, made this trip an amazing adventure. Aside from keeping us informed, entertained and safe, he did small things to enhance the trip experience. For example when... read more

  barbarakO6038MS
  24 april 2023

  star rating  Hassan Hisse is a wonderrful guide, if you can get him. He knows EVERYBODY and seems to know the answers to everything. He will take great care of you.

  avatar thumb David M
  22 december 2022

  star rating  In the spring of 2022 we traveled to Morocco with a group of friends. We explored Morocco from the High Atlas Mountains to the Sahara Desert, from the fascinating cities... read more

  avatar thumb richlM3936RV
  9 december 2022
 • star rating  The Guide Makes all the Difference - Hassan Hissee brought the culture of Morocco to life. We went off the beaten path to have tea with a nomad family, spend a day in the life with... read more

  michelle G
  9 december 2022

  star rating  A Magical Moroccan Adventure with Hassan - We toured Morocco for two weeks with Hassan, visiting Rabat, Fez, Marrakesh, Casablanca and the Sahara. Hassan, our trip leader, was engaging, inventive and attentive to all our needs, seamlessly... read more

  Alice L
  8 december 2022

  star rating  Sahara Desert! - It’s an amazing trip that was carefully crafted to show us the colorful Morocco. It is an exotic experience with two story tall bird of paradise, starry night at Sahara... read more

  ALC_KC
  8 december 2022
 • star rating  One of the best trips ever! - Hassan Hisse is the perfect guide!!! Our trip combined history, beauty, museums, gardens, mountains, souks (outdoor shopping malls), travel, home visits, dining experiences, desert trips & camel rides and... read more

  Lois R
  7 december 2022

  star rating  An excellent Morocco experience with Hassan - I was very fortunate to have Hassan Hisse as a trip leader this past month in Morocco. Hassan shares his love of Morocco with such joy that every moment is... read more

  karenwY1456DL
  7 december 2022

  star rating  This tour company created an 11 day tour that was truly magical, from the High Atlas Mtns, to the Sahara, Fez, Essouria and much more. Our guide and driver were... read more

  avatar thumb John W
  15 november 2022
 • star rating  The highlight of our trip was definitely the camel trek in the Sahara with a beautiful overnight stay in the desert camp.

  avatar thumb John W
  11 november 2022

  star rating  Our Guide was really nice, he took care for the whole group and made us feel comfortable and happy. Thanks to him we learned a lot of the culture. We... read more

  suzano714
  3 augustus 2022

  star rating  The hike in the Atlas was stunning. Challenging but great, with generous local people when we stopped for a break. Besides that I had a lovely week full of activities... read more

  JennekeU
  31 juli 2022
 • star rating  Really an amazing experience.. we went through Casablanca Rabat Meknes Fes and Marrakech without any boring moment.. everything felt safe and taken care of :)

  irisdG8653TD
  31 juli 2022

  star rating  The variety between Hassan the tourguide and the local tourguides was amazing. I learned a lot, every question i had was answered. The places we went to were amazing especially... read more

  clauxalida
  31 juli 2022

  star rating  Whole trip was magical...Hassan the guide was amazing, very humble,knowledgeable and took great care of us...night sky was amazing...Lovely trip, we will definitely go back again

  saratH8505OK
  7 juli 2022
 • star rating  This was my second visit to Morocco and now,thanks to our guide Hassan and his dedication,kindnes and willingnes to show us all parts of the country and the way of... read more

  korinak615
  4 juli 2022

  star rating  Hassan was our guide for a week exploring Morocco. It was everything we could have asked for and even more. At first we did not know what this trip will... read more

  Z2935XGgabip
  1 juli 2022

  star rating  My husband and I traveled on a seven day tour with our amazing tour guide Hassan and his very nice an attentive driver Mustafa.
  Hassan made sure our trip was... read more

  afra502
  2 april 2022
 • star rating  My recent trip to Morocco with my wife was the trip of a lifetime. Let me explain that I am 84, and I have lived and traveled all over the... read more

  jansA6335VP
  21 maart 2022

  star rating  Short getaway to a beautiful, picturesque village in the Atlas Mountains - Tighza. Hassan was my guide who was very professional and an amazing person. The trip was beyond... read more

  Voyage740671
  16 maart 2022

  star rating  This is the third tour I have booked with Hassan as a guide. He is the only guide I hire when I visit Morocco. His professionalism, attention to detail, knowledge... read more

  R1598AYellenh
  13 maart 2022
 • star rating  Hassan is amazing guide an person! He thought me
  a lot and made me feel comfortable and safe! It was a great experience and I wish go to Morocco again... read more

  946prism
  9 maart 2022

  star rating  Hassan is one of the best guides I've ever been on trip with. He knows everything about the village, but also about things you'll pass along the way like the... read more

  W2888OEirenev
  28 november 2021

  star rating  The favorite part is effort of our guide Hassan Hiss who show us his culture and his beautiful country and people with so much passion.

  Dada0907
  22 november 2021
 • star rating  What can I say apart from awesome! From making enquires to the pick up....all smooth! Yassin our driver was careful and considerate at all times! Mohammed our guide, just made... read more

  Ocdnomag
  27 februari 2020

  star rating  This was one of the best week's away I have ever experienced, action packed, visually stunning, an elixir for all the senses. Sights; stunning scenary everywhere you look, the majestic... read more

  Bruce123B
  21 december 2019

  star rating  What made this trip superb...beside the experience of traveling in Morocco....was our most remarkable guide. Hassan Hisse was simply exceptional in every way. I have traveled a... read more

  clbss
  28 oktober 2019
 • star rating  My husband and I had an amazing experience with Travel Magical Morocco. Our tour guide Hassan Hisse was the best guide we have ever had. Hassan has deep knowledge about... read more

  Jadez_aroundworld
  22 oktober 2019

  star rating  Best trip ever in part because of our excellent knowledgeable guide Hassan Hisse. I have been in the travel business for 40 years and Hassan rates as one of the... read more

  Stewart A
  28 september 2019

Andere aanbevelingen

vanaf:

170 €

Wil je een dagje weg van het opwindende Marrakesh en de natuurlijke schoonheid van Marokko ontdekken? Ga met ons mee op een privéreis naar de Ourika vallei en zijn waterval.

vanaf:

360 €

Wil je meer van Marokko zien dan alleen de grote stad? Wil je er even tussenuit om wat meer te ontdekken? Ga met ons mee naar de Tigzha Vallei in het Hoge Atlasgebergte. Je wordt overweldigd door de kalme en serene vallei en zijn gastvrije inwoners. Een reis om nooit te vergeten!
×

Hallo!

Klik of één van onze contacten hieronder om te chatten via WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?